آيا کسي در دوران بارداري، به شما گفته است که نسبت به قبل زيباتر شدهايد؟ آيا شوهر شما، در مورد درخشان شدن پوست بدنتان، در اين دوران حرف ميزند؟ آيا شنيدن چنين خبرهاي خوبي در دوران انتظار براي تولد فرزندتان، براي شما عالي و اميدوارکننده نيست؟ به عنوان يک زن حامله، از بهبود روند گردش خون در بدن خود راضي باشيد، زيرا تمام اين تغييرات زيبا ناشي از روند مناسب گردش خون در بدن شما بوده و فرايندي بسيار عجيب است. در ابتدا، به عنوان يک خانم جوان و بيتجربه به ياد داشته باشيد که چهره همه ن، با آغاز دوران بارداري، به دليل افزايش جريان گردش خون، روشنتر و درخشانتر از قبل ميشود. با اين حال، اگر ميزان خون توليدي در بدن ن حامله کافي نباشد، اين مشکل ميتواند پوست مادر را رنگ پريده جلوه داده و آرامش کل بدن او و جنين را با تجربه ضعف و بيحالي، از بين ببرد. اين امر بر اثر بروز مشکل کمخوني در 9 ماه دوران بارداري رخ ميدهد؛ اما جايي براي نگران شدن وجود ندارد! لازم است بدانيد که بروز مشکل کمخوني در بدن اکثر ن حامله، امري شايع بوده و با ايجاد چند تغيير ساده در برنامه تغذيهاي اين افراد، به راحتي قابل حل است. در ادامه اين مقاله، براي درک اشکال مختلف کمخوني اوليه که ممکن است در بدن ن باردار ايجاد شود و چگونگي مقابله با اين مشکل، مطالبي آورده شده است؛ شما مادران جوان با رعايت اين نکات ساده ميتوانيد، مشکل کمخوني را در 9 ماه دوران بارداري خود کاهش داده يا به طور کامل از بين ببريد.
کمخوني در بدن ن باردار بر اثر کم شدن تعداد گلبولهاي قرمز خون يا پايين آمدن سطح هموگلوبين خون (که يک نوع پروتئين غني از آهن بوده و مسئول رنگدانههاي RBC در خون است) رخ ميدهد. وضعيت بدن ن در 9 ماه دوران بارداري به گونهاي است که بروز کمخوني در بدن اين افراد را بسيار شايعتر از زمان طبيعي ميکند، زيرا در اين دوره تقاضاي بدن براي دريافت آهن زياد بالا ميرود؛ به ويژه در سه ماهه دوم و سوم از دوران بارداري اين نياز بدن خود مادر و جنين داخل رحم او به ميزان قابل توجهي افزايش مييابد. پس ميتوان ادعا کرد که بدن مادر حامله نياز به توليد خون بيشتري، به منظور حمايت از روند رشد جنين داخل رحم خود، در اين دوران حساس دارد.
RBCها در مغز استخوان مادران باردار توليد شده و تا مدت چهار ماه زنده ميمانند. کمبود اين رنگدانهها به دليل کاهش توليد يا از دست دادن بيش از حد اين سلولها در بدن روي ميدهد. در واقع، بدن همه افراد، بهويژه مادران باردار براي توليد اين سلولها به تعداد زياد، نياز به دريافت آهن، ويتامين B12 و فوليک اسيد کافي دارد. کمبود هر يک از اين مواد مغذي در بدن ن، به خصوص در 9 ماه دوران بارداري، باعث بروز مشکل کمخوني در بدن مادر و جنين داخل رحم او ميشود. به همين دليل، اکثر پزشکان متخصص ن و زايمان عقيده دارند که بروز مشکل کمخوني شديد در دوران بارداري ن، امري شايع است؛ اما اگر ميزان آن بسيار بالا باشد، ميتواند منجر به بروز عوارض جدي مانند انجام زايمان زودرس، تولد نوزاد با وزن کم در هنگام تولد و افسردگي مادر پس از انجام عمل زايمان شده يا نوزاد او را نيز با مشکل کمخوني در زندگي آينده مواجه کند. علاوه بر اين موارد، وجود مشکل آنمي در بدن مادر حامله ميتواند باعث بروز تأخير در ميزان رشد جنين داخل رحم او شود. در نهايت، لازم است بدانيد که مشکل کمخوني در بدن مادران باردار انواع مختلفي دارد که ممکن است تعدادي از آنها، سلامت ن حامله و جنين داخل رحم اين افراد را بيشتر از موارد ديگر تحت تأثير قرار دهد.
اگر در بارداري دچار کمبود آهن شديد اين مطلب کمبود آهن در بارداري باعث تولد نوزاد نارس و مرگ جنين مي شود؟ را بخوانيد
جالب است بدانيد که تاکنون، حدود 400 نوع از مشکل کمخوني در بدن ن باردار، با کمک علم پزشکي شناخته شده است؛ اما تنها چند مورد از آنها بدن مادر باردار و فرزند داخل رحم او را تحت تأثير قرار ميدهد. سه نوع آنمي که بروز آنها در دوران حاملگي ن، بيشتر از ساير موارد شايع است، عبارتند از:
شايعترين نوع آنمي، هنگامي در بدن مادر حامله ايجاد ميشود که او، آهن کافي براي توليد هموگلوبين را نداشته باشد. هموگلوبين، نوعي پروتئين در گلبولهاي قرمز خون است که اکسيژن را از ريههاي مادر باردار دريافت نموده و به بقيه قسمتهاي بدن او و جنين حمل ميکند. پس اگر شما هم به عنوان يک زن حامله مشکل کمخوني داريد، خون شما، به دليل کمبود آهن نميتواند اکسيژن کافي با خود حمل کند.
در نهايت، لازم است بدانيد که برخي عوامل ديگر که ميتوانند منجر به بروز مشکل کمخوني در دوران بارداري ن شوند، عبارتند از
درباره این سایت